Bought for Linux on Steam, not launching.

Post your woes here and we will do our best to sort them out

Moderator: Admins

shadowtroop
Posts: 1
Joined: Sun Sep 28, 2014 12:02 pm

Bought for Linux on Steam, not launching.

Postby shadowtroop » Sun Sep 28, 2014 12:12 pm

Bought this game expecting linux support
...crazy I know :lol:
just playing

Running from terminal gives me this:

Code: Select all

root@JoeY580-Ubuntu:/home/joe/.local/share/Steam/SteamApps/common/Frozen Synapse# ./FrozenSynapse -console -windowed
%
--------- Initializing Common ---------
exec: Found an old DSO (common/preferences/defaultPrefs.cs.dso, ver 808475684 < 36), ignoring.
Missing file: common/preferences/defaultPrefs.cs!
Loading compiled script common/preferences/prefs.cs.
Loading compiled script common/gameScripts/common.cs.
Loading compiled script psychoff/gameScripts/helper.cs.
Loading compiled script common/gameScripts/audio.cs.
Loading compiled script common/gameScripts/canvas.cs.
Loading compiled script common/gameScripts/cursor.cs.
Binding server port to default IP
UDP initialized on port 0
Unable to initialize IPX - error 5
"D3D" display device not found!
Unable to create default OpenGL mode: 1366 768 0 0
"D3D" display device not found!
Alert: Error Could not find a compatible OpenGL display resolution.  Please check your driver configuration.
% Exiting


Running it directly from Steam is (I assume) the same thing.

I've read some other topics on the matter, I was on 64 bit Ubuntu so I installed some 32 bit compatibility binaries (which fixed the initial error I was getting). I am running on an Nvidia GTX 660M using the latest drivers from a source on the package manager, 340.22 I believe. I am NOT using twinview. I am using optimus, however i've set nvidia-prime to always start on the nvidia card so I see no reason for it to be a gpu switching issue.

Here is my xorg.conf, since that's always brought up in other threads like this:

Code: Select all

Section "ServerLayout"
    Identifier "layout"
    Screen 0 "nvidia"
    Inactive "intel"
EndSection

Section "Device"
    Identifier "intel"
    Driver "intel"
    BusID "PCI:0@0:2:0"
    Option "AccelMethod" "SNA"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "intel"
    Device "intel"
EndSection

Section "Device"
    Identifier "nvidia"
    Driver "nvidia"
    BusID "PCI:1@0:0:0"
    Option "ConstrainCursor" "off"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "nvidia"
    Device "nvidia"
    Option "AllowEmptyInitialConfiguration" "on"
    Option "IgnoreDisplayDevices" "CRT"

    SubSection     "Display"
        Modes      "1366x768"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection



Please send help, my friends keep laughing at me for even trying to use Linux :(

Return to “Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot]